Hik hasi 184 : kultur ondarearen transmisioa : ezagutu, maitatu, bizi (Lasarte-Oria : Xangorin, 2014)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: Euskarazko irakaskuntza, berriro ere, jopuntuan -Hizpide izan da -Hizpide izango da -Gaia: Herrietako kultur ondarea: ezagutu, maitatu, bizi (Iñigo Ramirez de Okariz Huheziko irakaslea; Olatz Aranguren, historialaria eta irakaslea) -Elkarrizketa: Hur Gorostiaga (Seaskako zuzendaria) -0-3 zikloko hezitzaileen formazioa -Esperientziak: Kosmodisea. eraikuntza, talde-lanetik abiatuta -Ekarpenak: Jokin Zaitegiren ekarpenak euskal curriculumari (Jon Diaz Egurbide) -Galdeidazue: Nola bultzatu dezakegu eskola komunitatea osatzen duten kideen parte-hartze aktiboagoa? Maite Darceles (EHUko irakaslea) -Hik hasiren proposamena: Pagoetako Parke Naturala : natura eta kultura saski berean -Atzeko atetik. Oier Araolaza (dantzaria)
2013/12/12
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2014ko deialdia)
Keywords: Gorostiaga, Hur -- Elkarrizketak; Eskola alorreko aldizkaria; Kultura-ondarea; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak; Elkarrizketak