Euskara eta historia : Euskal Herriaren historia ezkutuaz - Urtasun, Erlantz; Uzkeda, Andoni; Mtz. Lizarduikoa, Alfontso (Donostia : Gaiak, 2000)
"Euskara eta Historia" liburuan, euskaraz, euskaraz historikoki hitz egin diren herriez, euskaraz hitz egin duten jendeaz eta, azkenean, euskararen unibertso sinbolikoaz azterketa sakona bezain liluragarria egiten da. Gainera, Nafarroan azkeneko garaietan hitz egindako euskaraz eta euskaldunez aipamen berezia egiten da.
2000/04/17
2000/04/17
Keywords: Euskal hizkuntzalaritza; Euskara -- Historia; EIMAk onetsitako materialak; Monografiak