Idazkera zibilizazio desberdinetan / [mintegikideak, Alfonso Mtz. Lizarduikoa, Eduardo Arrayet, Ramon Iriondo] - Mtz. Lizarduikoa, Alfontso (Oinarrizko liburutegia (Gaiak), 2000)
Idazkera zibilizazio desberdinetan liburuan, idazkera mitikoetatik (kuneiformea, hieroglifikoa, B idazkera lineala), eta oraindik deszifratu gabe dauden idazkera misteriotsuetatik abiaturik, ekialdeko alfabeto eta idazkera berriak aztertzen dira, egungo mundu teknifikatuaren oinarri kulturalak maisuki arakatuz.