Artea gazteentzat eta guztiontzat / [mintegikideak, Iñaki González Garai, ,Antxon Gaztañaga, Xabier Albizu ] - Gonzalez Garai, Iñaki (Oinarrizko liburutegia (Gaiak), 2000)
"Artea gazteentzat eta guztiontzat" liburuan, labarretako artearekin hasita, Mesopotamia, Grezia eta Erroman sortzen diren esperientziak aztertzen dira, erromaniko, gotiko eta islamiar artearekin bukatzeko. Gero, Errenazimendua eta Barrokoa zubi izanda, XIX. eta XX. mendeko estiloen osin sakonean murgilduko da.