Hik hasi 183 : aniztasuna : arrakastarako giltza zentroak berak dauka (Lasarte-Oria : Xangorin, 2013)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: Nor gara "gu"? -Hizpide izan da -Hizpide izango da -Gaia: Aniztasunaren kudeaketa: arrakastarako giltza zentroak berak dauka -Elkarrizketa: Lorea Agirre (kazetaria) -0-3 hezitzaileen formazioa -Ekarpenak: Berrikuntza: oinarriak sendotuz ("Hezkuntza Euskal Herrian atzo eta gaur" jardunaldiak) -Ekarpenak: Baina mutilek pixa eserita egin dezakete? Maskulinitateaz gogoeta bat. Amelia Barquin (HUHEZI, Mondragon Unibertsitateko irakaslea) -Galdeidazue: Zer baliabide eskaintzen dituzte IKTek ikasleek elkarrekin lan egin dezaten? Nere Amenabar (EHUko irakaslea) -Hik hasiren proposamena: "Bakarrik eta libre", Imanol Urbietaren omenezko diskoa -Atzeko atetik: Rober Gutierrez (Bai Euskarari Ziurtagiriaren Elkartearen zuzendaria)
2013/11/14
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2014ko deialdia)
Keywords: Agirre, Lorea -- Elkarrizketak; Eskola alorreko aldizkaria; Aniztasunaren trataera; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak; Elkarrizketak