Euskara eta Literatura : DBH 1. zikloa - Testuak: alegiak / egileak, Amaia Iriondo Aristondo, Mari Eli Ituarte Zarragoetxea - Iriondo Aristondo, Amaia (EIMA 1 (2013ko deialdia), 2012)
Liburuxka hau alegia (narrazio testua) lantzeko sekuentzia didaktiko bat da, eta DBHko 1. mailako ikasle eta irakasleentzat prestatu da. Xede nagusia hizkuntza komunikazio gaitasuna lantzea da, lau trebetasunetatik abiatuta: entzumena, mintzamena, irakurmena eta idazmena.