Mateo Txistu / egilea, Eneko Haritza ; ilustratzailea, Yoana Figueras (bi tanta) - Haritza, Eneko (EIMA 1 (2013ko deialdia), 2012)
Goza ezazu Matero Txistu apaiz bihurria protagonista duen liburu hau koloreztatzeko eta ezagutu Euskal Herriko mitologiako pertsonaia berezi hau.