Hik hasi 182 : irakasleen prestakuntza : norbere burua lanean ikusi eta aztertzea da gakoa (Lasarte-Oria : Xangorin, 2013)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: Familia, ikastetxearen aliatua -Hizpide izan da - Hizpide izango da -Gaia: Irakasleen prestakuntza: norbere buru lanean ikusi eta aztertzea da gakoa -Elkarrizketa: Arantza Zugazagasti (Santo Tomas Lizeoko irakasle ohia) -0-3 hezitzaileen formazioa -Esperientziak: Euskaraz bizi: euskararik gabe ezin izan, ezin bizi (Aritz Larreta eta Izarne Olano) -Ekarpenak: Asteko protagonista, proiektua (Arturo Kanpion HLHi, gaur Bernart Etxepare) -Galdeidazue: Zer ekarpen egin diezaioke eskolan diharduen irakasle edo hezitzaile bati Gestalt ildoko prestakuntzak? Maritxu Jimenez (Gestalt terapeuta) -Hik hasiren proposamena: KoloreKolore: nahierara pintatzeko eta osatzeko ilustrazioak -Atzeko atetik: Karmele Jaio (idazlea)
2013/10/16
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2014ko deialdia)
Keywords: Zugazagasti, Arantza -- Elkarrizketak; Eskola alorreko aldizkaria; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak; Elkarrizketak