Tom Sawyer-en abenturak - Twain, Mark (1835-1910); Turtle, Sarah-Jane; González Escalada, Guillermo; Mendiguren, Iñaki; Galtzagorri Elkartea ([Irun] : Alberdania ; [Donostia] : Erein ; [Iruñea] : Igela, 2012)
Tom espaloian agertu zen baldean kare-esnea zuela, eta kirten luzeko brotxarekin. Hesiari begiratu zionean, poztasun guztia joan zitzaion eta malenkonia sakonak hartu zion arima. Hogeita hamar metro luze zen ohol-hesia, eta hiru metro altu. Bizitza hutsik iruditzen zitzaion, eta existentzia, zama astuna.
12 urtetik aurrera (berdea)
Euskadi Literatura Sariak 2013 - Euskarazko literatura itzulpena
Keywords: Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak