Tom Sawyer-en abenturak / Mark Twain ; ilustrazioak, Guillermo González Escalada ; itzultzaileak, Iñaki Mendiguren, Sarah J. Turtle ; [hitzaurrea, Iñaki Mendiguren] - Twain, Mark (1835-1910) (Klis-klasikoak (Elkarlanean), 2012)
Tom espaloian agertu zen baldean kare-esnea zuela, eta kirten luzeko brotxarekin. Hesiari begiratu zionean, poztasun guztia joan zitzaion eta malenkonia sakonak hartu zion arima. Hogeita hamar metro luze zen ohol-hesia, eta hiru metro altu. Bizitza hutsik iruditzen zitzaion, eta existentzia, zama astuna.