Geografia eta Historia : Euskal Herria : DBH 1 / testuak, Jurgi Kintana ... [ et al.] ; ikerkuntza eta proiektuen zuzendaritza, Jaime Mascaró ; edizioa, Ainhoa Basterretxea ; edizio zuzendaritza, Teresa Grence, Joseba Santxo - Basterretxea, Ainhoa; Kintana Goiriena, Jurgi; Azpillaga Landa, Arantzazu; Gonzalez, Elisabet; Azkue, Imanol; Aristondo Iriondo, Ainhoa; Matesanz, Jaime; Moralejo Mateos, Pilar; Valera, Lucia; Grence Ruiz, Teresa; Mascaró, Jaime; Santxo, Joseba (Herriak (Zubia Santillana), 2000)
"Geografia eta Historia Euskal Herria" liburuak (Herriak sailekoak) Derrigorrezko Bigarren Hezkuntzarako diseinaturik daude eta beraietan Curriculumean eskatzen diren edukiak eskaintzen zaizkizu, era erraz, ulergarri eta atseginean. Euskal Herriko geografiari eta historiari arreta berezia ematen diete "Herriak" saileko liburuok. Izan ere, ikasmaterial hau DBHko ikasleek beren herriaren geografia eta historia munduaren testuinguruan uler eta ezagut dezaten egina da.