Zuzendari bila = Se busca director-a - Campo, Alejandro; Euskadi. Argitalpen Zerbitzu Nagusia; Euskadi. Hezkuntza, Hizkuntza Politika eta Kultura Saila (Vitoria-Gasteiz : Eusko Jaurlaritzaren Argitalpen Zerbitzu Nagusia, 2004)
Erretratua gehiegizkoa da agian, baina errealitateak erakusten digunez, zuzendaritza-funtzioa nekagarri eta korapilotsutzat jotzen da. Zuzendaritza-lanak ez du behar besteko pizgarririk erakargarri egiteko. Dena den, ikerketa erabakigarria eta setatia da, behin eta berriz errepikatzen digu ikastetxeen eraginkortasunaren faktoreetako bat zuzendaritzako eta gidaritzako ahalmena dela.
Badu, gainera, bere atari eta or. propioekin, testu bera behekoz gain gaztelaniaz.
Keywords: Lidergoa eta zuzendaritza; Baliabide digitalak; Monografiak