Arrosa eta leuna / Adela Turín ; Nella Bosnia ; [itzulpena, Fernando Rey] - Turin, Adela (Kalandraka ; Pamiela, 2013)
Lorategi batean itxirik bizi dira elefante-kume emeak. Paskualina da haietako bat, baina, besteek ez bezala, ez du lortzen bere azala arrosa eta leuna izatea. Aitak eta amak, etsiturik, itxura hori izatera behartzen ez dutenean, Paskualina askatasuna zer den ohartuko da, eta berdintasunerako bidea irekiko die bere lagunei.