Ikerketa - Claudel, Philippe; Olarra, Xabier (Iruñea : Igela, 2012)
Ikertzailea, protagonista, enpresa batean gertatutako suizidio sail baten nondik norakoak argitzera bidali dute. Enpresa dagoen herrira iristen denean, ordea, ohartuko da dena, taberna, hotela, enpresaren luzakinak direla: «Absurdoaren umorea darabil. Esan liteke Kafka ulerterrazago bat aurkezten duela liburuak».
Liburu honek Eusko Jaurlaritzaren laguntza jaso du
Keywords: Helduentzako Literatura