Uraren forma / Andrea Camilleri ; itzulpena, Ander Irizar - Camilleri, Andrea (Enigma (Igela), 2012)
"Uraren forma" Camillerik Montalbano komisarioari eskainitako saileko lehendabiziko liburua da, eta 1994an idatzi zuen. Orduz geroztik urtero-urtero kaleratu du libururen bat Camillerik, eta euskaraz ere badira bi argitaratuak: "Gauaren usaina" (Erein), Josu Zabaletak itzulia eta "Hilabete bat Montalbanorekin" ipuin bilduma (Igela), Fernando Reyk euskaratua.