Gauzen ordena naturala - Lobo Antunes, Antonio (1942-2026); Roque Eguzkitza, Iñigo (Irun : Alberdania ; Donostia : Erein ; Iruñea : Igela, 2013)
Liburu honetan, gertalekuak hara-hona dabiltza, denbora-aldaketekin bateratsu. Portugal osoa korritzen dute narrazioek, Galiziako mugan (Monção-n) hasi eta hegoaldean (Tavira-n) buka, Afrika hego-ipar zeharkaturik (Johannesburg, Mozambike eta Aljeria). Hala ere, gertakari gehienak Lisboa inguruan kokatzen dira, batez ere pertsonaien umezaroko Benfica auzoan.
Euskadi Literatura Sariak 2014 - Euskarazko literatura itzulpena
Keywords: Helduentzako Literatura