Gauzen ordena naturala / António Lobo Antunes ; Iñigo Roque Eguzkitza, itzultzailea - Lobo Antunes, Antonio (1942-2026) (Literatura Unibertsala (Ibaizabal), 2013)
Liburu honetan, gertalekuak hara-hona dabiltza, denbora-aldaketekin bateratsu. Portugal osoa korritzen dute narrazioek, Galiziako mugan (Monção-n) hasi eta hegoaldean (Tavira-n) buka, Afrika hego-ipar zeharkaturik (Johannesburg, Mozambike eta Aljeria). Hala ere, gertakari gehienak Lisboa inguruan kokatzen dira, batez ere pertsonaien umezaroko Benfica auzoan.