Nafarroako Erresumako kronika ezzinezkoak - Zuza Viniegra, Mikel; Rey, Fernando (Iruñea : Pamiela, 2012)
Batzuetan ez gara ohartzen nolako arrasto eta oinatzak uzten dituen iraganak gure hurbileneko ingurunean. Ez gara ohartzen egunero ibiltzen garen kalean, herrixka polit horretan edo igo gogo dugun mendi horretan ahanzturatik salbatzea merezi duten historia txiki asko gertatu zirela. Erdi Aroko Nafarroari buruzko kontakizun hauek hori dute xedea, baina errealitatea eta fikzioa nahasiz, hainbeste nahasiz ezen nekez bereiziko baitugu zer den gertatua eta zer asmatua.
Keywords: Nafarroa (Erresuma) -- Historia; Helduentzako Literatura