Hik hasi 181 : etxerako lanak : neurtuta eta mugatuta erabili beharreko baliabideak (Lasarte-Oria : Xangorin, 2013)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: LOMCE ez! Euskal Herrian, gure hezkuntza eraiki! -Hizpide izan da -Hizpide izango da -Gai nagusia: Etxerako lanak. Neurtuta eta mugatuta erabili beharreko baliabideak -Elkarrizketa: Cristina Uriarte (Eusko Jaurlaritzako Hezkuntza, Hizkuntza Politika eta Kultura sailburua) -0-3 zikloko hezitzaileen formazioa -Esperientziak: Semente: Galiziako eskola nazionalaren lehen hazia -Esperientziak: Eskolako elkarbizitza hobetzeko proiektua, Txilen -Galdeidazue: Zer garrantzia dauka familiaren partaidetzak haur eskolan? Alfredo Hoyuelos (NUP-eko irakaslea) -Hik hasi-ren proposamena: Ikastetxeetan musika sustatzeko programa. Piano doinuak eta jolasa uztartuz, haurrek musika bizitzea xede -Atzeko atetik: Imanol Ubeda ("Bide ertzean" musika taldeko kidea)
2013/09/26
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2014ko deialdia)
Keywords: Uriarte, Cristina -- Elkarrizketak; Eskola alorreko aldizkaria; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak; Elkarrizketak