Bost papagai [Interneteko baliabidea] = Cinco loritos / jatorrizko ideia eta testuak, Ana M García de Motiloa Gámiz ; irudiak, Raquel Gonzalo García de Motiloa ; [itzulpenak, euskara, Joan Suárez, frantsesa, Belén Ferreira, ingelesa, M. Eugenia Zapatería, arabiera, Abdallah Lamin] - García de Motiloa Gámiz, Ana María (Ospitalerako ipuinak, 2011)
Oinarrizko bost emozioetako bat da beldurra eta ohikoa da umeek mediku tresneriaren beldur izatea. «Cinco loritos · Bost papagai» izeneko ipuin bilduma beldur hori gainditzeko pentsatu eta idatzita dago. Haur-hezkuntzan erabiltzeko aproposak dira ipuinok, baina Lehen-hezkuntzako lehen zikloan ere erabil daitezke. Ospitaleko eskoletako hizkuntz aniztasuna ikusirik, bost hizkuntzatan argitaratu da.