Lehoia / "Rosa Sensat" irakasle taldeko Asunción Lissónen gidoia eta textuak ; Xabier Mendigurenen itzulpena ; irudiak, Pere Prats Sobrepere - Lissón, Asunción (Apurrak sorta (Elkar), 1980)
Bere lehen liburua irakurtzean gertatutakoaren berri ematen digu Pepik. Aita eta ama irakurtzen ikustean, berak ere irakurri egin nahi zuen. Bazekizkien letra batzu, baina egun hartakoa besterik izan zen. Letra haiek gauzak esaten zituzten, gauzak ziren. Pepik zerbait aurkitu du: Badaki irakurtzen!