Euria / Asunción Lissonen gidoia eta textuak ; Xabier Mendigurenen itzulpena ; Pere Prats Sobreperen irudiak - Lissón, Asunción (Apurrak sorta (Elkar), 1978)
Ikastolatik irtetean, busti-busti eginda Miren. Euripean jolastea oso atsegin du Mirenek. Bainua hartzera dei egin dio amak eta lagundu. Berandu da eta pijama jantzi dio. Gero, euria nola ari duen begira jartzen da.