Labarreko itsasargia - Fernandez Mendia, Oihane; Orbe, Alex (Donostia : Elkar, 2013)
Trenean doa Ania, bera bakarrik. Etxeko istiluetatik urruntzearren, itsasertzean bizi den osabarenera bidali dute gurasoek; izan ere, farozaina da osaba Giuseppe, eta, horrez gain, bere isiltasunaren atzean misterio bat ezkutatzen duena. Marinel eta saregin, itsaslabar eta ekaitz, garai bateko maitasun debekatuen eta itsas abenturen kutsua du Oihane Fernandezek idatzi eta Lizardi Saria irabazi duen istorio eder honek.
12 urtetik aurrera (Berdea)
XXXI. Lizardi Saria 2012
Keywords: Misterioa; Haur eta Gazteentzako Literatura