Baso ilun itoan / Jabi Santa Cruz; Irudiak, Iñaki Geijo - Santa Cruz, Jabi (Poesia (Erein), 2013)
Ez dut aldameneantiro hotsik entzun nahi.Ez sarraski honetan errudun sentitu. Min egiten dit heriotza anpolaiak, heriotzamerkeak, debaldeko heriotzak. Besteek eragindako heriotzari honela deritzot:zikina, krudela.Nire heriotzak oso bestelakoak dira,artelanak kasik. Bakoitzak zuritu dezalazuritzeko duena. Ni ez naiz inoren izenean mintzatuko. Badut nahikoa lan nire sena gobernatzen,nire miseriak onartzen. Denok eta bakoitzak dugukontaezina den zerbait. Lakioan harrapatuta gaudeezinbestean.