Oliver Twist - Íñiguez Barrena, María Francisca (1812-1870); Dickens, Charles (1812-1870); Armiño, Mónica; Gómez Ruiz, Rosa María ([Madrid] : Anaya Haritza, 2013)
Oliver Twist eleberria edozein liburutegitan aurkituko duzu. Adin eta toki guztietako irakurleentzat idatzita dago; izan ere, eleberriaren gaiak txiki uzten ditu denborak eta espazioak ezarritako muga guztiak. Hain zuzen ere, bizitzeko eta gizartean tokia aurkitzeko borroka ageri zaigu eleberrian; edo, beste modu batera esateko, ahulak indartsuaren aurka duen borroka, ongiaren eta gaizkiaren artekoa. Hori dela eta, eleberri hau ez da ez atzokoa, ez gaurkoa; betikoa da.
Biografia eta liburuaren ezaugarriak
12 urtetik aurrera (Horia)
Keywords: Haur eta Gazteentzako Literatura; Abenturak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Eleberri klasikoak -- Egokitzapenak -- Haur eta gazteentzako liburuak