Oliver Twist / Charles Dickens; egokitzea, Lourdes Íñiguez Barrena ; irudiak, Mónica Armiño Yela ; [itzulpena, Rosa María Gómez] - Dickens, Charles (1812-1870) (Klasikoak eskura, 2013)
Oliver Twist eleberria edozein liburutegitan aurkituko duzu. Adin eta toki guztietako irakurleentzat idatzita dago; izan ere, eleberriaren gaiak txiki uzten ditu denborak eta espazioak ezarritako muga guztiak. Hain zuzen ere, bizitzeko eta gizartean tokia aurkitzeko borroka ageri zaigu eleberrian; edo, beste modu batera esateko, ahulak indartsuaren aurka duen borroka, ongiaren eta gaizkiaren artekoa. Hori dela eta, eleberri hau ez da ez atzokoa, ez gaurkoa; betikoa da.