Oporrak sukaldean / Miguel Angel Mendo ; marrazkiak, M L̂uisa Torcida ; irakurtegia [eta itzulpena], Iñaki Goitia - Mendo, Miguel Ángel (Ziaboga. Ipuinak (Bruño), 2012)
Ez ote zenekien hozkailuak eta irenskailuak ere oporrak behar dituztela? Eta erresuma batean den-denak errege-erregina izanez gero menpeko xume bat litzatekeela agintari? Eta gustatzen ez zaizun edozein gauza hustu eta uzkurtu dezakezula? Eta airean pinta daitekeela? Miguel Angel Mendok ematen digu horren guztiaren berri lau istorio eder eta atsegin hauetan. Lau ipuin xume, samur, barregarri eta joriak: fantasiaren mugarik gabeko munduan sartzeko gonbidapen polita.