Lorategi bizia / Peter Brown; [itzulpena, Ihintza Elsenaar] - Brown, Peter (: Ttarttalo, 2013)
Egun batean, jakin-min handiko haur batek abandonatutako burdinbide bat esploratzea erabakitzen du. Bertanhilzorian dauden landare batzuk topatu ondoren, lorezain bihurtu, eta haiek zaintzenhasten da. Poliki-poliki, hiriko biztanleek mutikoaren urratsak jarraituko dituzteeta lorategia mugarik gabe hedatuz joango da hiri osoan zehar, hiri gris eta tristea zena, leku berde eta atsegina bihurtu arte. Pertsona batek mundua eraldatu dezakeela erakusten duen istorio polita.