Bi sagu poltsikoan - Zeveren, Michel van; Meabe, Miren Agur (Donostia : Elkar, 2013)
Sisi txango batera joango da eskolako lagunekin, lehenengo aldiz, aste oso baterako. Beldur pittin bat du ordea. Gurasoei proposatzen die berarekin joatea; baina, noski, ezinezkoa da. Sisiri gurasoak sagutxo bihurtuko balira, bizkar zorroan sartuta eramango lituzkeela bururatzen zaio orduan. Eta halako batean, pi-pa! batean, bere burutazioa errealitate bihurtzen da: gurasoak sagu bihurtu dira. Eta horrela, Sisi izango da gurasoak etxetik kanpo zaindu beharko dituena. Istorio bitxi honek, haurrek etxetik kanpo lehenengo aldiz joan behar izaten dutenean, izan ohi duten kezka eta beldurra gogoratzen dizkigu. Eta egileak irudimen handiz proposatzen die haurrei irtenbide bat: beraiek ere ingurukoak zaintzeko gauza badirela ikusaraziko die.
8 urtetik aurrera (gorria)
Les classes vertes
Keywords: Haurren beldurra; Saguak -- Ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura