Rita eta alkimistaren ametsa - Valverde, Mikel; Olasagasti, Ramon (Donostia : Elkar, 2013)
Rita Pragara doa, Txekiar Errepublikako hiriburura, Eguberrietako oporraldiko egun batzuk igarotzera. Han, osaba Daniel eta beste aditu batzuk hiriko gaztelua arakatzen eta alkimista baten egunerokoa bilatzen ari dira. Duela urte asko, erdi azti erdi kimikari horiek edozein gauza urre bihurtzeko formula bilatzen aritu ziren eginahalean. Eta, kondairaren arabera, Gatuso alkimistak aurkitu zuen azkenean formula hori, baina amaiera misteriotsua izan zuen... Pragara joan da Rita, elezaharrak errealitatearekin bat egiten duten hirira.
8 urtetik aurrera (Gorria)
Jatorrizko izenburua: Rita y el sueño del alquimista
Keywords: Abenturak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Esperimentuak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura