Bizkartzainaren lehentasunak / Iñaki Irasizabal - Irasizabal, Iñaki (Ateko bandan (Elkar), 2013)
2011ko uda da: ETAk erabakita dauka armak behin betiko uztea, baina oraindik ez du horren berri ofizialik eman. Aldi berean, erakundearen zuzendaritzan poliziak infiltraturik eduki duen satorra agerira atera da, eta hura diskrezioz zaintzea erabaki du Barne Sailak, Bilboko Errekalde auzoko pisu batean. Martin Goena, garai batean militante armatua eta gaur zinpeko guarda denak egingo ditu bizkartzain lanak. Lan erraza dirudi, praktikan sueten egoeran bizi baitira, baina kolore askotako jendea egon liteke interesatuta aukera hori zapuzteko.Iñaki Irasizabalek nobela beltz labur bat eskaintzen digu, ohi duen idazkera arin eta azkarrazondua; oraingoan, baina, hainbat pertsonaia eta ohitura erakusteaz gainera, gure errealitatepolitikoari ere zukua atera dio gizartearen erretratu gazi-gozo bat osatzeko.