Energia agortzen da eta kutsatzen du [Ingurunearen ezaguera - LMH 3-4] (: Proyecto Agrega, 2010)
Energia eta kutsadura lotzen ditugu, ohiko energia ezagunenen erabilera, beste energia-mota batzuk sartzeak dakartzan arazoak, abantailak eta desabantailak kontuan hartuta, eta gutxiago kutsatzen duten energien erabilera zergatik ez den zabaltzen hausnartzea bultzatzen dugu