Geometria deskribatzailea, I : ariketa koadernoa : ikasturtea 1992-1993 / [itzultzaileak, Josu Zabaleta eta Antton Olano ; gainbegiratzailea, Jokin Gorozika Bidaurrazaga] - Gorozika Bidaurrazaga, Jokin; Olano, Antton; Zabaleta, Josu (Zientzia eta teknologia, 1998)
1. Eraldaketa geometrikoak. Homologia. Afinitatea. Tasun aldaezinak eta proiekzioarekin, epaiarekin eta eraispenarekin duten zerikusia. 2. Proiekzio zilindrikozko irudikapen sistemak (diedrikoa, akotatua eta axonometrikoa). Puntua, zuzena eta planoa. Paralelotasuna, elkarzutasuna, distantziak eta angeluak. Biraketa, eraispen eta plano aldaketazko eragiketak. Axonometriak. Azalera erradiatuak (konoak, zilindroak, piramideak eta prismak). Poliedro erregularrak. Esfera. Azalera ebakiguneak. 3. Proiekzio konikoko sistemak. Proiekzio zentraleko sistema. Perspektiba linealerako sarrera.