Txikitzen zaretenean : gurasoei loak hartu aurretik kontatzeko ipuina - Alberdi, Uxue; Akerreta, Aitziber (Iruñea : Pontevedra : : Pamiela : Kalandraka, 2013)
Haurtzaroari buruz esan diren gauzen artean, Rainer Rilke idazle austriarrarena izango da seguru aski ezagunena eta errepikatuena: "Gizakiaren aberri bakarra da". Umeek haztean aurkituko duten mundua nolakoa den kontatu beharrean, kontakizun honek hankaz gora jartzen ditu narratzaileen eta irakurleen paperak. "Txikitzen zaretenean" gurasoei eta pertsona helduei kontatzeko ipuina da, eta haurren ikuspegitik kontatzen du nolakoa izango den gurasoak txikitzen direnean (kasu hipotetiko horretan) aurkituko duten mundua. Bizi-zikloa azpikoz gora jartzen du.
5 urtetik aurrera (urdina)
Keywords: Haurtzaroa; Familiak; Guraso eta seme-alaben arteko harremana; Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak