Annabel / Kathleen Winter ; itzultzailea, Josu Zabaleta - Winter, Kathleen (Narratiba (Erein), 2013)
1968an, Labradorreko kostalde eder bakartian haur misteriotsu bat jaio da: neska eta mutila, biak batera eta biak osorik den haur bat. Hiru pertsonek baizik ez dute ezagutzen sekretu hori -gurasoek, Jacinta eta Treadwayk, eta familiaren betiko laguna duten Thomasinak-. Pertsona nagusi horiek erabaki zail bat hartuko dute: mutiko gisa haztea; Wayne jarriko diote izena. Baina Wayne, aitaren ehiztari-kultura matxistak inguratuta, nerabezarora hurbildu ahala, poliki-poliki eta ezkutuka Annabel izenez identifikatzen den neskatoa, osorik sekula desagertu ez zena, poliki-poliki eta ezkutuka piztuz joango zaio bere baitan, bere bizitzan parte diren emakumeek indarturik.