Euskal Herriko itsasargiak - Sanz Cruz, Mario; Ruiz Cabestany, Nuria; Kerexeta, Xabier (Donostia : Elixir Films S.L.)
Euskal kostaldean, oso ordu gutxitan, aise pasatzen da itsasoa bare egotetik ekaitzera. Euskal kostaldean, batetik labarrak direla, bestetik itsaso haserrea dela, bi indar neurrigabeok maiz tupust egiten dute elkar, bien muga-mugan dauden itsasargien begiradapean. Itsasargia bietarik da, itsaso eta lehor. Ia beti eremu bakarti, lakar, basatietan, bakearen eta tentsioaren orekan. Gurean, euskal geografiaren mugarri baitezpadakoak izan ohi dira: Landetako hondartzen lautada iparraldean utzirik, Aturriko barra arriskutsutik Galea muturreraino joango gara, Higer eta Matxitxakoko lurmuturren barna, baina baita Biarritzeko eta Donostiako hondartza hiritar eta kosmopoliten ondoan eraikita egonagatik nortasun handia duten itsasargietan zehar, Getariako sagu bitxia ahaztu gabe.
Keywords: Erreferentzia-materialak; Eduki digital didaktikoak; Baliabide digitalak; Arkitektura -- Euskal Herria; Itsasargiak -- Euskal Herria