Pragmatismoa [Interneteko baliabidea] / William James ; euskaratzailea, Alberto Gabikagojeaskoa ; hitzaurregilea, Christopher Hookway - James, William (Pentsamenduaren klasikoak (Klasikoak), 2001)
Pragmatismoa liburuaren edukia William Jamesek 1906aren amaieran eta 1907aren hasieran,-hil baino urte lehenago- New Yorkeko Columbia University emandako zazpi hitzaldi dira. Estilo herritar bizian idatziak, "mugimendu pragmatistaren" karakterizazio orokor bat eskaini nahi dute.Hitzaurrean berak dioen bezala, Jamesek burura datorkio bezalako pragmatismoaren deskripzioa agintzen du, "trazu handika jardun eta eztabaidako xehetasunak ekidinez".