Entseiuak III / Michel de Montaigne ; [euskaratzailea eta ohargilea, Eduardo Gil Bera] - Montaigne, Michel de (1533-1592) (Pentsamenduaren klasikoak (Klasikoak), 1994)
Hirugarren entseiu-liburu honetan Montaignek aurreko beste bien ildo beretik jarraitzen dio, bai eduki bai estilo aldetik ere. Latinezko eta grekozko idazleen pasarte ugari tartekatuz, bere ohiko luma zorrotzaz gairik ustekabekoenak aztertzen jarraitzen du. Baliagarria eta gisakoa dena, damutzea, hiru merkataritzak, olgeta, Virgilioren bertsoak, diligentzia, handiagoaren atsekabeak, eztabaidatzearen artea, banitatea, norbere nahimena gidatzea, herrenak, fisionomia eta esperientzia, aztertzen eta jorratzen dituen gai batzuk dira. Hirugarren eta azken obra hau, ohi bezala, ohar ugariz eta egilea eta bere munduan barrendu nahi dutenentzat autoreari buruzko bibliografia hautatuz horniturik dator.