Euskal Estatuari bidea zabaltzen : lurraldea eta sozioekonomia - Ipar Hegoa Fundazioa; Udako Euskal Unibertsitatea (Bilbo : Udako Euskal Unibertsitatea, 2012)
Azterlan honetan jasotako ekarpen teorikoak, interesgarri bezain baliagarriak izango dira Euskal Estatuaren aldarrikapena edukiz hornitzeko, eta lagungarriak, halaber, horrelako apustu bat bideratzeko beharrezkoa den oinarri material eta ideologikoa lantzeko. Liburu-bilduma honetan agerian geratzen da Estatua dela alternatibarik onena Euskal Herrian bizi eta lan egiten dugun pertsona guztiontzat, eta Euskal Herriak badituela oinarrizko potentzialtasunak, gaur eta orain, europar Estatuen multzoan Estatu berri bat eraikitzeko.
Keywords: Euskal Herria -- Politika eta gobernua; Baliabide digitalak; Monografiak