Entseiuak II [Interneteko baliabidea] / Michel de Montaigne ; [euskaratzailea eta ohargilea, Eduardo Gil Bera ; berrikuslea, Jean-Baptiste Orpustan] - Montaigne, Michel de (1533-1592) (Pentsamenduaren klasikoak (Klasikoak), 1992)
Bilduma honetan argitara emandako lehen liburuaren ildotik eta estilo bizi berarekin Montaignek gairik diferente eta interesgarrienak lantzeari jarraitzen dio. Segizio distiratsu eta ernagarri batean gure ekintzen aldakortasunetik abiatu eta moskorreria, kontzientzia, ohorezko sariak, haurrenganako guraso-maitasuna, seme alaben gurasoekiko antzekotasuna, liburuak, armak, krudelkeria, ospea, harrokeria, alferkeria, haserretzea, posta-zaldiak, bertutea, gauza guztien aroa eta abarrez mintzo zaigu. Hemen ere ez da falta antzinakoen aipua eta handigo erromatarra, Seneka, Plutarko, Julio Zesar, Espurinaren gaiak jorratzen ditu ezta biziki miresten duen Raimon Sebonden laudorioa ere.