Bizitzaren laburtasunaz ; Bizitza zoriontsuaz ; Astiaz - Seneka, Luzio Aneo (K.a. 4-K.o. 65); Unzurrunzaga, Imanol; Andonegi Santamaria, Xabier; García Gual, Carlos (Bilbo : Klasikoak, 1993)
Liburuaren bizitzaren laburtasuna, bizitza zoriontsua eta astiari buruzko hiru lan labur datoz, baina nabarmena da hari tematikoaren jarraia. Denboraz probetxatu, portaera naturari egokitu, hautatzen jakin eta barne-askatasunez norbera izatera iritsi: horra zorionerako bidea. Ahal denean ekin, astialdiaz gozatu eta edonon jakintza bilatu. Fortunaren gorabeheretariko askapena da filosofia. Ondasunak galduagatik ere, jakintsua ez dio zoriontsu izateari uko egingo. Botereak gibela ematen badio, ez du horren arrangurarik. Seneka patuaren esanetara dago, marmarrean aritu gabe. Bere prosa sententziaz osoturiko errosario gisa defini daiteke.
De brevitate vitae ; De vita beata ; De otio
Keywords: Pentsamenduaren dibulgazioa; Etika; Baliabide digitalak; Monografiak