Sisyforen mitoa - Camus Albert (1913-1960); Buatxidze, Gaston; Kintana, Xabier; Oihartzabal, Beñat (Bilbo : Klasikoak, 1992)
Obra honen osaera zahazki ebakiriko triangelu baten itxuran laburbil daiteke. Camus suizidioaren problematik, "bizitzak bizitzea merezi duen ala ez" galdetzetik abiatzen da. Galdera honek eta beroni ematen zaion erantzunak triangeluaren soluzioaren angelua osatzen dute. Beste angeluak absurduaren eta argitasunaren nozioez osaturik daude. Hala ere, Camusen pentsamendua birrintzaile edo etsigarria barik eraikitzailea da. Camusen ustez, eginbeharrak, ekintasunak eta argikusmenak gidatzen gaituzte lurtar poztasunera, sinbolikoki "erresuma" deitzen duenera. Absurdua abolitzeko ahalmenik ezaz, Camusek argitsu bihurtzen du: "absurduak argitu egiten nau", diosku bere xalotasunean.
Le Mythe de Sisyphe
Keywords: Pentsamenduaren dibulgazioa; Saiakerak; Baliabide digitalak