Hezkuntza sozioemozionala eta ikaskuntza-zailtasunak : hezkuntza-testuinguruetan aplikatzeko esku-hartzea / Luixa Reizabal Arruabarrena, Joana Acha Morcillo ; [hizkuntza-zuzenketen arduraduna, Ander Altuna Gabiola] - Reizabal Arruabarrena, Luixa (Udako Euskal Unibertsitatea, 2012)
Azken urteotan psikologo eta pedagogo asko arreta berezia jartzen ari dira hezkuntzarekin zerikusia duten bi alderditan, haiek duten garrantzia azpimarratuz. Batetik, hezkuntza sozioemozionalean eta, bestetik, ikaskuntza-zailtasunetan. Lehena haurrak zein nerabeak pertsona arduratsu, jator eta zintzo bihurtzeko prozesua sustatzeaz arduratzen den hezkuntza dugu. Bigarrenak, berriz, ikaskuntza-zailtasunak dituzten haurrei eskaini beharreko laguntza bereziarekin du zerikusia. Esku artean duzun liburuaren helburua da aztertzea hezkuntzaren bi alderdi horiekin zerikusia duten prebentzioa eta esku-hartzea hezkuntza-testuinguru ezberdinetan gauzatzeko baliabideak.