Entseiuak I [Interneteko baliabidea] - Montaigne, Michel de (1533-1592); Gil Bera, Eduardo; Orpustan, Jean-Baptiste; Dubois, Claude-Gilbert; Arrieta Zubillaga, Lorea (Bilbo : Klasikoak, 1992)
Liburu honek biltzen dituen idatziek eszeptizismo-espirituaren eta hezkuntza klasiko latindarraren errainu dira eta Montaigneren garaiko ideak eta balioen berri ematen dute. Bertan aipatzen dituen gaiak askotarikoak dira, besteak beste honako hauek azpimarra daitezkelarik: tristezia, alfertasuna, gezurra, bermetasuna, beldurra, oilakeria, irakaskuntza, haurren hezkuntza, neurtasuna, adiskidantza, bakartasuna, lo egitea, izenak, gudazaldiak, hitzen hutsalkeria, usainak, otoitzak, adina eta abar. Antzinakoen ohiturak, zuhurtzia eta abar ere aipatzen ditu eta Zizeron, Demokrito, Heraklito, Zesar eta Estienne de la Boëtie bere adiskide poetaren sonetoei buruzko iruzkinak ere eskaintzen ditu.
Essais I
Keywords: Pentsamenduaren dibulgazioa; Baliabide digitalak; Helduentzako Literatura