Ordezko lore bat amarentzat / [testua eta ilustrazioak] Rebeka Elizegi ; itzulpena, Miren Iriarte Oyaga - Elizegi, Rebeka (Denonartean, 2012)
"Udazkeneko goiz batean, zuhaitzetako hostoak erortzen hasi zirenean, amak sorpresa handia hartu zuen... Flo doktoreak telefonoz deitu eta bularretako batean mantxatxo itsusi bat antzeman ziotela esan zion..."