Hnuy illa nyha majah yahoo : (Poemak 1985-1995), edizio berritua - Sarrionandia, Joseba (Donostia : Elkar, 2013)
Munduan bada bazter bat (ez genuen guksortu orduko hautatu)gure herria irizten duguna. Eta mundu guztia da gureagure herria geurea bada.Baina guk harri bustiak sartu genituengure poltsiko zulatuetara.Ahaleginak egin arren, egin genuena ez zen beti izanegin behar genukeena,hildakoak eta distantziak gehituz eta biderkatuzjoan ziren.Badakizue? Gure herriaren sei mila halakoa denmundua mugarriz pikatuta dago.Mugetan, Henri Rousseau aduaneroak nongoak gareneta norantz goazen galdetuz gerogure harri bustiak erakusten dizkiogu,ezen eta harriak ditugu:'Harri hau, uharri hau ikusten duzu?Halakoa zen gure etxea...'Inongo lur neurtzaileak, ez den herrialdearenkartografoak gara.
Keywords: Poesia; Helduentzako Literatura