Blackout - Montoia, Xabier (Zarautz ; Iruñea ; Larrabetzu : Susa, 2004)
Xabier Montoiak bere bigarren nobela argitaratzearekin izena jarri zion trilogiari: "Hilen bizimoldea". Izan ere, Hezur gabeko hilak nobelako Jean Etxegoien pertsonaia dakar Blackout honetara, gerora Elektrika obrarekin osatu eta itxi dena. Trilogiako lehendabizikoan Etxegoien Frantziako Armadako soldadu zen Gerla Handian, eta orain Bigarren Mundu Gerlan kazetari lanetan dihardu naziek okupatutako Parisen.
Keywords: Helduentzako Literatura; Baliabide digitalak