Konpainia noblean - Lertxundi, Anjel (Irun : Alberdania, 2004)
Hona hemen Lertxundiren azken lana. Festa du euskal irakurleak. Otto Petterekin hasi zen festa hark bost Ifrentzuekin eta Mentura dugun artean saioarekin izan zuen segida. Koska bat estuago egin du Lertxundik ezin utzizko liburu honetan: erabat orijinala den proposamena egin digu. Bakanak dira literatura unibertsalean modu honetako narrazio sendoak. Ez bilatu erudizio trataturik, ez biltze lan hutsik, hori Lertxundik egina dizu lehendik. Hark bildu duena, hark literatur senez eta jakituriaz xehatu duena goza ezazu zuk bilduma berritzaile honetan. Mosaiko baten tankeran egituratuta dago, piezen eta gaien eta tonuen ugaritasunak harrituko zaitu. Liburu honek nabigatzen jarriko zaitu euskal kulturaren intranetean zu konturatu ere egin gabe. Literatur arketipoen eguneratze erabat modernoa aurkezten dizu, sormen lana ardatz duela. Lagun ahantzezinen konpainia noblean jarriko zaitu.
Liburu honek Eusko Jaurlaritzako Kultura Sailaren laguntza jaso du
Keywords: Helduentzako Literatura