Lekuak / Bernardo Atxaga ; edizioaren zuzenketa, Fernando Rey - Atxaga, Bernardo (Kondagintza (Pamiela), 2005)
Bere izenak adierazten duen bezala, lekuez hitz egiten du liburuak. Egilearen jaioterria ez ezik, Paris, Maroko, Salzburgo eta beste hainbat azaltzen dira bere orrialdeetan. Hala ere, liburuko leku batzuk ez dira geografikoak, edo ez behintzat geografikoak bakarrik. Halaxe gertatzen da "Obaba", "Euskadi", "Euskal Hiria" eta beste batzuekin. Kasu horietan, poesiaren edo politikaren esparruetara zabaltzen da gaia. Irakurleak era askotako testuak aurkituko ditu ataletan; gogoetak aurkituko ditu, ipuinak, bidaia-kronikak, komentario umoretsuak edota dramatikoak, kritikak. Nolanahi den, orrialde guztiek kontakizun bakarra osatzen dute, bereziki beren oinarri biografikoagatik. Leku desberdin askotan gertatu delako idatzi du egileak liburu hau, eta bere esperientziaren berri eman nahi izan digulako.