Euskal Autonomia Erkidegoko ekonomia ituna eta Nafarroako ekonomia hitzarmena / Baleren Bakaikoa Azurmendi - Bakaikoa, Baleren (Udako Euskal Unibertsitatea, 2007)
Liburu honetan bi gai nagusi jorratzen dira. Lehenengo zatian, EAEn indarrean dagoen Ekonomia Ituna aztertzen da eta itun horrek euskal erakundeei onartzen dizkien eskumenak itundutako zergen bidez ekonomia-jardueran eragiteko. Zerga-eskumen horiek direla eta, Foru Arau ugari onetsi dituzte foru-erakundeek eta behin eta berriro errekurrituak izan dira, merkatu askeko legeen aurkakotzat hartu dituztelako. Beste atal batean, administrazio zentralaren eta EAEko erakundeen arteko finantza-fluxuak aztertzen dira, kupoa zein doikuntzak.